Kreatív írás képzések könnyed és szelíd módszerrel

Ez fantasztikus – részt vettem a saját tréningemen

Minden tréningünk tematikáját úgy teszem össze, hogy az összes gyakorlatot kipróbálom én is jó előre, és alaposan kigondolom és kitesztelem, hogy mi következzen mi után, hogyan épüljön fel a teljes anyag. Aztán élesben teszteljük a résztvevőkkel, és ha finomításra van szükség, akkor a visszajelzéseik alapján korrigálunk picit. Nagy változtatásokra sosincs szükség. Lehet, hogy szerénytelennek tűnök, de azért a 13 éves minőségbiztosítós mivoltom megtanított rá, hogy milyen elsőre jót összehozni, hibamentesen dolgozni, a tökéletesre törekedni.

Igen ám, de egészen más trénerként, vagy épp a módszer kidolgozójaként végigdolgozni egy olyan két napot, mint amilyen a Kreatív Marketing- és Webszövegírás tréning például, és egészen más ott ülni résztvevőként a csapatban, és a másik „oldalról”, egy más minőségben megtapasztalni, hogy milyen végignyomni egy ilyen tréninget.

Az történt, hogy a február végi webszövegírás tréningen duplán vettem részt: egyfelől trénerként, másfelől pedig aktív résztvevőként. Egy új üzletágunk webes részét tettem össze ott a két nap alatt, de a helyzet az, hogy igazából ott találtam ki!

Persze a cél megvolt, hogy mit akarunk csinálni, de a tréning előtt még fogalmam sem volt, hogy mire épül majd a kommunikációnk, és az igazat megvallva, voltak hiányosságaim a témával kapcsolatban is, de az írás megint bebizonyította, hogy nemcsak arra jó, hogy közöld a mondanivalódat, vagy üzletet építs a neten, hanem arra is, hogy elmélyítse és rendszerezze a tudásodat a szakterülettel kapcsolatban, egy szóval: profivá tegyen (ja, ez két szó).

Tapasztalatok és vélemény

A tapasztalataim természetesen többrétűek. Az egyik legszembetűnőbb élményem az volt, hogy nevetve olvastam fel az írásaimat. Eleve jöttek a vicces fordulatok már írás közben is, de azon még én is meglepődtem, hogy milyen jó kedvem kerekedett a felolvasásnál.

Az, hogy könnyen ment az írás, nem is kérdés. Eleve nem esik nehezemre könnyen és sokat írni, de azért a kétszer húsz óra még nálam sem alap két napba sűrítve.

De ami a marketing-stratégiával és az oldal szakmai illetőségű mondanivalójával kapcsolatban létrejött ebben a két napban, azon még most is ámulok!

1.) Kiforrt a teljes marketing és értékesítési stratégia.

2.) Megszületett a márka.

3.) Kitaláltam a csalit, a csali feliratkozó oldalát teljes egészében elkészítettem, és a csali vázlata is készen van, kell még kb. egy nap, hogy teljes egészében megírjam (ez letölthető anyag lesz, plusz még egy meglepetés).

4.) Nyolc cikket írtam meg teljesen készre, egy cikk van, amelyikbe majd még képeket kell beilleszteni.

5.) Rengeteg külső segítséget kaptam résztvevőtársaimtól, ötletek és egyéb meglátások formájában.

6.) Összesen 41 cikkötletet gyűjtöttem össze, ami azóta is folyamatosan bővül.

7.) Úgy jöttem el a két nap végén, hogy egy álom elkezdett valósággá válni.

A véleményem az, hogy ha nem én találtam volna ki ezt a tréninget, most mocskosul irigy lennék :).

Továbbá az is a véleményem, hogy profiként is óriási előny az, ha két teljes napot arra szánhatunk, hogy az oldalunk stratégiáját kitaláljuk, megkreáljuk az értékesítési folyamatot, megírjunk egy csomó szöveget, amit aztán az Olvasók tárt karokkal fognak fogadni. Kezdőként meg gyakorlatilag bő egy hónapnyi munkával végezni lehet ez alatt a húsz óra alatt, ráadásul úgy, hogy közben folyamatosan van visszajelzés a munkánkról.
Ez fantasztikus!

Amit nem ad ez a tréning:

Nem ad technikai segítséget, és oldalbütykölési információkat. Megbizonyosodtam róla a saját bőrömön megtapasztalva, hogy ez így helyes, bár persze tudtam már én ezt, csak teljesen más belülről megélni a dolgok helyességét vagy helytelenségét. Ez a tréning – mint minden tréningünk –  egy kreatív folyamat, amiben a két nap során semmi keresnivalója pixeleknek, kódoknak, programozásnak, vagy egyéb technológiai kérdőjelek kiiktatásának.

Ez a két nap a nettó tartalomról, a szövegről, a mondanivalóról és a stratégiáról szól – ez utóbbiból indul a mondanivaló, és menet közben ezen nyugszik-, vagyis az üzlet atombiztos alapjairól.

Hogy mi volt az új üzlet, amin dolgoztam, és mi lesz az új oldal?
Hamarosan kiderül!
Addig is katt ide: webszövegírás tréning, ami még a profiknak is rengeteg pluszt ad, a kezdők pedig rögtön egy hónapnyi munkával végezhetnek>>

 

 

 

Előző

Már annyi minden jót megírtak előttem, hogyan rúghatnék én labdába?

Következő

Közösségi Könyvek Projekt

 1. Ági

  Csak egyetlen kérdésem van: hogy a bánatban van ennyi energiád??? :-))))

 2. Vass Márti

  Szervusz Rita! Minden szó amit leírsz kincset ér.Én még nem írok könyvet,de van egy újságírói végzettségem.Sajnos Baján nincsen olyan újság amiben közölhetném a gondolataimat.De addig is írok a fiókomnak….,no meg baráti körömben írom az „áldást”.
  Áldás!Márti a Vass

  • vidirita

   Márti, ma már nem kell arra várni, hogy valaki felkér, hogy publikálj! Csináld magad! Indíts blogot – akár álnéven is, nem kell a saját neved használni -, és gyakorolj élesben!
   Tapasztalatból mondom, hogy ezerszer jobb úgy írni, hogy tudod, olvasni is fogják 🙂

 3. Szertelen

  „részt vettem a saját tréningemen” 😀 Rita sosem unatkozik!
  Jó szelet, Kapitány!

  • vidirita

   „Nem vagyok Kapitány! Én egy T-Rex vagyok!” – ezt a kislányom szokta mondani 😀

 4. A cikk olvasása közben több fázison mentem át, leírom mit gondoltam, miközben olvastam:
  Amikor először olvastam a címet, azt gondoltam, de szokatlan, hogy valaki ilyet leír/le mer írni, de felkeltette az érdeklődésem, mert kíváncsi voltam mi lesz ebből. Aztán amikor elolvastam, úgy gondoltam, hogy hihetetlen, hogy mennyire jól jött ki az egész (persze, tudom nem a véletlen csodája, hanem a profizmus, és a jobb-agyféltekés szövegírás:)), és mennyire kedvet kaptam (még inkább) a tréninghez. Az ember néha úgy érzi egy-egy hírlevél, vagy blogposzt után, hogy szívesen eladná a fél lakást, csak ott lehessen már valamelyik tanfolyamon:). Érdekes volt ebből a szemszögből is olvasni a tréningről, ugyanakkor profin összefoglalva, tálalva, ami még inkább kiemeli a minőségét. Ezen a cikken is látszik, hogy nem bort iszik és vizet prédikál, hanem tényleg, kiemelkedő szinten ért a íráshoz, és öröm, hogy meg is osztja velünk ezt a tudást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén