Sokan küszködnek azzal, hogy az általuk írt szövegeket száraznak titulálja a közönség, nem igazán olvassák őket végig, ennek függvényében pedig eladni sem sikerül velük a kívánt mértékben.

Olyanok is akadnak, akik a bennük szunnyadó író-tehetség kibontakozására várnak, de valahogy mindig csak várnak és várnak tovább, hiszen nem igazán sikerült még egyik íróképzéssel sem elérniük, hogy igazán szárnyalni tudjanak a tudásukkal és a tehetségükkel.

Bármelyik csoportba is tartozol, érdemes elolvasnod ezt a cikket.

Mi is az a kreatív írás?

A RitArt Academy-nél a kreatív írás fogalma elválaszthatatlan a jobb agyféltekés írás fogalmától. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha a jobb agyféltekédre hagyatkozol, akkor élvezetes, olvasmányos, szabatos, sokkal kevésbé száraz, mégis érthető és követhető szövegeket fogsz írni. Ez pedig annak köszönhető, hogy amíg a bal agyfélteke a racionális gondolkodásért felelős, addig a jobb agyfélteke a művészetek, a kreativitás központja és a segítségével tudsz az úgynevezett flow-állapotba is kerülni.

Mikor érdemes részt venned a kreatív írás tanfolyamon?

A kreatív írás tanfolyam egy kedvező árú, a drága időből mindössze kettő napot igénylő lehetőség bárki számára, hogy felfedezze a benne szunnyadó tehetséget, ennek segítségével pedig megszépítse az élete bizonyos területeit, esetleg igényei szerint akár könyvírásba kezdjen vagy munkába álljon nálunk szövegíróként.

Kikapcsolódásként, önkiteljesítésként is ajánljuk tehát a tréninget, de csak akkor, ha hajlandó vagy tudomásul venni, hogy kemény munka zajlik a képzésen, ami akár fárasztó, kimerítő is lehet. Természetesen az eredmény azonban mindenért kárpótol, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy az életed meg fog változni, jó irányba.

Bele tudok-e kukkantani a képzésen is használatos kreatív írás feladatokba?

A kreatív írás tanfolyamon rengeteg gyakorlatias feladattal segítjük a fejlődésedet, illetve az alapkoncepció megértéséhez is szükséged lesz néhány egyszerű, úgynevezett agyintegráló feladat begyakorlására.

Ilyen feladatokat találsz az Írni bárki tud című könyvben is, illetve némi ízelítőt kaphatsz belőlük akkor is, ha feliratkozol az ingyenes hírlevelünkre. Emiatt is érdemes követni a blogunkat, hiszen folyamatosan osztunk meg cikkeket a feladatokról is, ilyeneket találsz például itt és itt.

Mindazonáltal semmi sem pótolhatja a személyes együttműködést, így továbbra is biztatni szeretnénk arra, hogy vegyél részt a tréningjeinken.

Indul-e kreatív írás tanfolyam 2020-ban?

A kreatív írás tanfolyamok 2019-ben hatalmas, osztatlan sikert arattak. Ezért a 2020-as évben sem állunk meg, így számos, különböző típusú jobb agyféltekés íróképzésen vehetsz részt a RitArt Academy jóvoltából.

Az Író születik nevű alapképzés időpontjait már ki is tűztük szeptember, október és november hónapokra, így érdemes megragadnod ezeket a lehetőségeket, ha már régóta kacérkodtál a jobb agyféltekés képzés elvégzésének gondolatával. Hiszen, sajnos a világban zajló nagyobb volumenű folyamatokat egyelőre még mi sem tudjuk kontrollálni. Szánd végre magadra azt a két napot, hogy új látásmódot nyerhess és akár a karriered is szárnyra kaphasson!

Az Író születik nevű képzésünkön túl pedig tervezzük a Mesevarázsló, a Történetmester és Az Üzleti Blog Workshop indítását is, így, ha inkább ezek a témák villanyoznak fel téged, akkor szintén azt ajánljuk, hogy foglald le a helyedet a képzések egyikén minél előbb!

Kiknek ajánljuk a kreatív írás könyvet?

A kreatív írás könyvként számon tartott mű címe: Írni bárki tud. Szerzője pedig természetesen nem más, mint A RitArt Academy alapító „anyja”, Vidi Rita.

A könyvet egyszerűen és gyorsan meg lehet rendelni az interneten. Így bárkinek ajánljuk, aki esetleg egy kis noszogatásra vágyik még azzal kapcsolatban, hogy elinduljon-e az íróképzésen, nem tudja kivárni a következő időpontot, esetleg éppen olyan életszakaszban van, hogy nehézkes számára a kimozdulás.

Mindössze egy szerény vacsora árából már te is rengeteget megtudhatsz a kreatív írásról és valószínűleg a kedved is megjön tőle az íróképzés elvégzéséhez.

Kreatív rajz és írás filctollal

A jobb agyféltekés rajztanfolyamok nem véletlenül örvendenek hasonló népszerűségnek, mint a jobb agyféltekés kreatív írás. Mindkettő egy kreatív tevékenység, amelyik új alapokra helyezhető a jobb agyféltekénk felszabadításával. A filctollal rajzolás és írás egy egészen újszerű lehetőség, amelyikről a későbbiekben még többet tudhattok meg, így érdemes figyelni bennünket.

Engedd te is szabadjára a benned szunnyadó tehetséget és tudj meg többet a kreatív írás tanfolyamok nyújtotta lehetőségekről! Kövess bennünket, olvasd el a könyvet, vegyél részt egy neked szimpatikus tréningen és tartozz a cseperedő írók csapatába!