A RitArt Academy 2015. januárjában hirdette meg jobb agyféltekés kreatív írói között, és indította el az íróközösség munkáját menedzselve a Közösségi Könyvek Projektet. A kezdeményezés célja az, hogy azoknak a kreatív íróknak is legyen nyomtatásban megjelent művük, akik egyelőre nem éreznek magukban motivációt a saját teljes könyv megírására és kiadására.

Egyszerre három kötet indult: a Közösségi Könyvek Projekt regényíró részlegével, a novellaszekcióval, és az esszékönyvvel. A három projekt közül a regényírás vette a legnagyobb startot, azonnal elkezdődtek a tervezési munkálatok, és az első fejezet is gyorsan elkészült.

Univerzum - jobb agyféltekés novellák, jobb agyféltekés íróktól

Univerzum – jobb agyféltekés novellák, jobb agyféltekés íróktól

A novelláskötet egy hónappal később indult, és az írók 2015. május 31-ig kaptak határidőt, hogy beküldjék írásukat a könyvbe (a határidő természetesen közös megegyezéssel született, mint minden, a könyv „tájékán”).

Az esszékötetet végül a Minerva Capitoliuma, közösségi magazin váltotta fel, mely havonta nyújt elektronikus megjelenési lehetőséget az írók számára, minden hónapban változó témáival.

2015. decemberében jutott el oda a Közösségi Könyvek Projekt addig, hogy az első, nyomtatott könyv is megjelenjen, a novellaszekció lelkes írói által. A kötet címe: Univerzum. Huszonnégy író tette le benne kézjegyét egy-egy novellája által.
A könyv megrendelő oldala: Univerzum – KKP novelláskötet>>

A továbbiakról és a Közösségi Könyvek Projekt körüli aktualitásokról rendszeresen beszámolunk itt is, és a blogon is.