Amikor megfordul a fejünkben, hogy mi is lehet az a kreatív írás, könnyen meglódulhat a fantáziánk és hajlamosak lehetünk mindenféle butaságra asszociálni. Pedig, természetesen, nincsen szó semmilyen hókuszpókuszról, a kreatív írás még véletlenül sem olyasmi, mint például a kreatív könyvelés…

Lássuk tehát, miről van szó valójában és hogyan segítheti a kreatív írás a te életed jobbá tételét is!

Mi tehát a kreatív írás?

A kreatív írás egy jól kidolgozott formula, egy pontosan kifejlesztett írási stratégia. A módszer kidolgozása, gyakorlatba átültetése és kifejezetten a jobb agyféltekével történő alkalmazása Vidi Rita nevéhez fűződik. Rita tulajdonképpen évtizedek óta foglalkozik írással és mind a szórakoztató és szépirodalom, mind az üzleti célú, bevételnövelést szolgáló szövegek készítésében, illetve készíttetésében jeleskedik.

Az általa vezetett kreatív szövegíró csapatban jelenleg is több rutinos, profi szövegíró vállal munkát, akik képesek arra, hogy rövid idő alatt szinte bármiről írjanak látogatószerző, profit-maximalizáló szöveget. A módszer segítségével ezek a kreatív szövegek olvasmányosak, érdekesek, szórakoztatóak, szinte magával ragadják az olvasó figyelmét. Emellett mégis stílusosak, igényesek, közérthetőek és nem esnek túlzásokba az egyes helyeken megszokott frázisokkal sem – hiszen van miről írniuk.

Létezik-e kreatív írás tanfolyam?

Ha úgy gondolod, hogy szeretnél az írással foglalkozni, hiszen talán érzed is már a régóta benned szunnyadó tehetséget, akkor a kreatív írás tanfolyamot érdemes neked is kipróbálnod. Nem kell több éves, feleslegesen időrabló képzésre gondolnod és még a tanulmányi osztályt is örökre elfelejtheted. Ezen a tanfolyamon kizárólag jó fej, mégis kőkeményen gyakorlatias oktatóval találkozhatsz, aki a tudását és a tapasztalatát valóban az életből és a munkából merítette, nemcsak könyvekből vette és levizsgázott belőle.

Az Író Születik alaptanfolyam szinte kötelező mindenki számára, aki valaha is eljátszott már az írás gondolatával. 2020-ban is indulnak képzések, nem ijedünk meg a világtól, bár az igaz, hogy ha komolyan gondolod, érdemes minél hamarabb jelentkezned, nehogy bármi miatt is lemaradj róla. Ezen felül indulnak az üzleti blogolást és kimondottan a meseírást fellendítő tréningek is, ezek időpontjáról is igyekszünk minél hamarabb tájékoztatni, csak kövess bennünket itt a blogban!

Hogyan néznek ki a kreatív írás feladatok?

Gyakran találkozunk a kérdéssel, hogy mégis milyen feladatokkal kell szembenéznie annak, aki a kreatív írás tanfolyamra adja a fejét.

Nos, először is az agyintegráló feladatokat kell elsajátítanod. Ezek elsőre kicsit bonyolultnak tűnhetnek, de hidd el, minden segítséget megadunk hozzá a tréningen és a lényegre biztosan rájössz az alatt a mindössze két, izgalmas és hosszú nap alatt, amit kérünk az életedből. Továbbá nyilvánvalóan meg kell „birkóznod” az írási feladatokkal is, de ebben már semmilyen erőfeszítés nem lesz, mert a módszer lényege éppen, hogy a könnyedség!

Ha szeretnél betekinteni a feladatokba, akkor itt a blogon is találsz róla cikket, feliratkozhatsz az ingyenes információs anyagainkra, illetve egy szerény gyorséttermi ebéd árából, két perc alatt fel is markolhatod Vidi Rita: Írni bárki tud című inspiráló könyvét is, amelyből rengeteget megtudhatsz a kreatív írásról.

A könyv felvázolja számodra a kreatív írás módszertan alapjait, amelyet könnyedén el is sajátíthatsz a tanfolyamon. Továbbá, segít eldönteni, hogy megéri-e rászánni két napot az életedből arra, hogy új alapokra helyezd a gondolkodásodat és megtanulj szabadon, fesztelenül írni a képzésünkön, immár akár szó szerint véve is kézzel fogható segítséggel.

Hogyan kapcsolódik ide a jobb agyféltekés írás tanfolyam?

Nálunk, a RitArt Academy-nél, a kreatív írás módszertana gyakorlatilag elválaszthatatlan a jobb agyféltekés írásétól. Ez tulajdonképpen annyit jelent a gyakorlatban, hogy segítünk levetni a gátlásaidat és a bal agyféltekédhez – számokhoz, dátumokhoz, helyesírási hibákhoz, dogmákhoz, tévhitekhez, mások véleményéhez – való ragaszkodást és a módszer segítségével szabadjára engedjük a jobb agyféltekédet. Így könnyebben és gyorsabban, fesztelenül és boldogan fogsz írni, a helyesírási hibáidat pedig ráérsz majd utólag ellenőrizni. Ha pedig egyszer belekerültél ebbe a flow-állapotba, akkor az írás gyerekjáték lesz számodra is.

Kövesd tehát te is a blogunkat, olvasd el a könyvet, és ha döntöttél, minél hamarabb jelentkezz egyik tanfolyamunkra, hogy már idén megtapasztald a jobb agyféltekés írás csodáját!