A köztudatba már nemes egyszerűséggel „kreatív írás könyv”-ként bekerült alapműről szeretnénk most írni néhány gondolatot.

Lássuk!

Mi is rejlik a kreatív írás könyv elnevezés alatt?

Természetesen, a kreatív írás könyv szerzője nem is lehet más, mint a módszer kitalálója, magyarországi és európai meghonosítója, a módszertan és a képzések kidolgozója. Az a csodálatos írónő, aki valóban a saját bőrén tapasztalta meg az írás és az ihletszerzés csínját-bínját. Így ma ő az, aki több évtizedes tapasztalatával a legtöbbet tudja neked átadni mind a bestseller-írás, mind a bevételnövelő üzleti vagy marketing szövegírás titkairól.

A kreatív írás könyv alatt tehát Vidi Rita: Írni bárki tud című alapművére gondolunk. Ebben a könyvben megismerkedhetsz a kreatív írás és a jobbagyféltekés írás alapgondolataival, feltárul előtted az alapkoncepció, illetve betekintést nyerhetsz a kulisszák mögé is. Azt is megtudhatod, hogyan történt a megvilágosodás, hogyan született maga a kreatív írás ötlete, hogyan jöttek létre a tanfolyamok és hogyan épült fel a szövegíró cég.

Mit jelent a kreatív írás?

A kreatív írás könyv tehát a kreatív írás hogyanját mutatja be.
De mire is kell gondolni?

Nos, a kreatív írás fedőnév alatt egy, ha nem is szupertitkos, de mindképpen nagyszerű program rejtezik, amely természetesen Vidi Rita nevéhez fűződik. Egy alaposan, lépésről lépésre kidolgozott, profi módszertanról van szó, amelynek segítségével billenős kocsikkal is hordhatnánk a tökéletes szövegeket a cégeknek, no persze csak akkor, ha ki is kellene azokat nyomtatnunk.

Viccet félretéve, a látszat csalóka lehet, hiszen a kreatív írással vagy jobb agyféltekés írással készült szövegek mindegyike igényes, alapos kutatómunkát követően készült, szakszerűen lektorált, tehát nyelvtanilag és stilisztikailag is helyes. Ennek ellenére a szövegek fantáziadúsak, érdekfeszítőek, szórakoztatóak, olvasmányosak, élvezetesek és az igényekhez mérten részletgazdagok, történetmesélősek, élményszerűek is.

De a kreatív írás az is, amikor ihletett állapotba kerülsz és dől belőled a szó, az ujjaid alig tudnak lépést tartani az elméddel. Kreatív írás az, amikor bármilyen céllal is, de úgy írsz szöveget, hogy közben nem fájdul bele a fejed, nem görcsölsz a szavak ide-oda rakosgatásán, nem is gondolkodsz igazából, csak írsz-írsz, és tádám, a végén valami csodás jön létre.

Mint például ezek a novellák:

UNIVERZUM – novellás kötet jobb agyféltekés írókkal.

Felállni, menni tovább – szintén novellás kötet jobb agyféltekés írókkal.

Mit tanulhatsz meg egy kreatív írás tanfolyamon?

Ha tehát te is szeretnél megtanulni ilyen szövegeket írni, esetleg mindig is érezted, hogy régóta elveszett benned egy csodálatos író vagy írónő, ha gyermekkori álmod az írás, ha mindig is kacérkodtál az írás gondolatával, akkor ott a helyed ezen a tanfolyamon!

Csupán rajtad múlik, hogy akarsz-e ezekkel a történetekkel, szövegekkel, könyvekkel, esetleg akár hírlevelekkel vagy reklámszövegekkel is pénzt keresni, esetleg csak a magad és a közvetlen környezeted kedvtelésére, mintegy hobbi céllal, kikapcsolódásként, úgymond a fióknak írnál.

A tanfolyam egy lehetőség, hogy szárnyra kaphasson a benned szunnyadó író-tehetség. Az, hogy mit kezdesz ezekkel a csodálatos energiákkal, csak rajtad áll. Támpontokat, lehetőségeket szívesen adunk persze, ha igényled.

Vannak-e a könyvben kreatív írás feladatok?

Sokan kérdezik, ezért természetesen elmondjuk, hogy igen, a könyvben találhatsz feladatokat is. Ezek a feladatok segítenek az alapkoncepció megértésében és lehetőséget nyújtanak az azzal való megismerkedésre, illetve némi gyakorlásra. Feladatokat találhatsz egyébként a blogban és az ingyenes információs anyagainkban is, tehát nem árulunk zsákbamacskát.

Szeretnénk azonban kihangsúlyozni, hogy a feladatok tökéletes elsajátításához és a koncepció gyakorlatba való átültetésének tökéletes megtanulásához a kreatív írás tanfolyam az ideális lehetőség.

Akkor ez a jobb agyféltekés írás tanfolyam?

Nálunk, a RitArt-nál, a kreatív írás tanfolyam gondolatvilága elválaszthatatlan a jobb agyféltekés írás tanfolyamtól. Nem kell azonban megijedned, hiszen ez egy szakmai, gyakorlatias képzés, amelyik kőkeményen az életből vett tapasztalaton nyugszik, több ezer oldalnyi szöveg megírása után. A jobb agyféltekés írás módszertan segítségével kötetlenül, fesztelenül, könnyen és gyorsan tudsz majd írni és nem lesz gondod többé az üres papírlap szindrómával.

Kreatív írás: könyv vagy tanfolyam?

Mindkettő is lehet. 🙂 A könyv tehát egy alapmű, ezzel érdemes kezdened, így sokkal rutinosabban, gyorsabban tudod majd felvenni a ritmust velünk a tanfolyamon. A képzéseket azonban nem tudja helyettesíteni, így mindenképpen azt ajánljuk, válassz ki egy szimpatikus időpontot gyorsan, amíg be nem telnek a helyek!

Szerezd be te is minél hamarabb a kreatív írás könyvet, hogy írói fantáziád elkezdhesse bontogatni a szárnyait, majd pedig iratkozz be egy jobb agyféltekés kreatív írás tanfolyamra, hogy tökéletesen szárnyalhass!

Kövess bennünket itt a blogon is és tudj meg minél több érdekességet a RitArt írócsapatról, akik ennek a módszernek köszönhetően jobbá tették az életüket, ezzel kelnek és fekszenek vagy akár dolgoznak is!