• A jobb agyféltekés emberek többször használják a teljes agykapacitásukat, így nem okoz számukra gondot és túlságosan nagy igénybevételt, mondhatni rutinosak ebben. Számukra természetes állapot, hogy agyalnak, gondolkodnak, kombinálnak.
 • A jobb agyféltekés emberek jobban átlátják a dolgokat, felfedezik a mögöttes összefüggéseket is.
 • A jobb agyféltekés emberek ebből kifolyólag nehezebben megvezethetőek a hatalom és különböző érdekcsoportok által.
 • A jobb agyféltekés emberek gyors észjárásúak, ugyanis egy gyorsabb dolog van a fénynél: a gondolat. A gyors észjárásuknak hála sokkal előbb megértik a dolgokat, mint azok, akik nem használják a jobb agyféltekéjüket.
 • A jobb agyféltekés embereket mindig érdeklik a miértek is, ezért belső motivációval felvértezve járnak utána a dolgoknak.
 • A jobb agyféltekés embereknek jobb a memóriájuk, több mindent jegyeznek meg és könnyen elő is hívják az információkat a jobb agyféltekéjük segítségével.
 • A jobb agyféltekés emberek megoldás orientáltak, nem pedig probléma orientáltak. A puszta problémák és a fölöttük való vekengés zsibbasztják az agyat, és ők ezt nem tűrhetik, ezért rögtön a megoldást keresik.
 • A jobb agyféltekés embereknek innovatív ötleteik vannak és nem félnek cselekedni sem – mivel a motivált cselekvés mindkét agyféltekét kívánja, mindkét agyfélteke aktivitását feltételezi.
 • A jobb agyféltekés emberek képesek távlatokban gondolkodni az időt tekintve. Nem gond számukra az időben elhelyezni az eseményeket, látszólag nem összefüggő dolgokat időben sorrendbe rendezgetni, így az átlátás és megértés képessége az ő esetükben sokkal intenzívebb. Érdekesség, hogy az évszámokat nem szeretik annyira, mint ebből következne. Inkább évtizedekben gondolkodnak, ha például történelemről van szó, nem pedig pontos dátumokban. Ettől függetlenül a dátumokat is könnyebben megjegyzik, de nem a számok a legjobb barátaik.
 • A jobb agyféltekés emberek ebből kifolyólag időben és térben is képesek kontextusba helyezni a dolgokat, információkat, eseményeket és következményeket is.
 • A jobb agyféltekés emberek a kontextusban való gondolkodás által jobb arányérzékkel is rendelkeznek, ami a kockázatvállalás témakörében is fontos, de persze a statisztikai adatok értelmezésénél is. Számukra azonnal kilóg a lóláb, ha valamilyen adat vagy következtetés – amit mások vontak le – nem stimmel.
 • A jobb agyféltekés emberek számára a dolgok szövedékben léteznek, a világ számukra egy hatalmas pókháló, amiben minden összefügg mindennel, amiknél nyilván nem mindegy, hogy mennyire közvetve vagy közvetlenül. Az ebben való éleslátással is rendelkeznek a jobb agyféltekés emberek.
 • A jobb agyféltekés emberek fel merik vállalni a valódi érzelmeiket, sőt, használják is az érzelmeket például dolgok megtanulására, az információ bevésődésére.
 • Apropó: a jobb agyféltekés emberek egész életükben nyíltan felvállalják, hogy minden nap tanulnak valami újat, vagy valamit újratanulnak, és ez szerintük jó dolog.
 • A jobb agyféltekés emberek számára a folyamatos fejlődés igénye olyan természetes, mint a levegővétel, vagy a napfény.

Ha ezen érvek elolvasása után nem azt gondolod, hogy „Valóban, több jobb agyféltekés emberre, több jobb agyféltekézésre lenne szüksége az emberiségnek.”, akkor nem vagy eléggé jobb agyféltekés.

A jó hír, hogy a jobb agyfélteke bármikor, kortól, nemtől, korábbi élettapasztalatoktól függetlenül könnyedén aktivizálható és az aktivitása folyamatosan növelhető a saját céljaidnak megfelelően.

Csak döntened kell: akarod a teljes agyadat használni vagy sem… Ez a kérdés. Ezen az oldalon egy csomó információt találhatsz a jobb agyféltekéről és a jobb agyfélteke fejlesztéséről. Kezdd el olvasni a cikkeket, aztán ámulj önmagadon! 🙂

Jobb agyféltekés kreatív íróképzésünk által pedig vérprofi író lehetsz szinte pillanatok alatt>>

Vidi Rita