Kreatív írás képzések könnyed és szelíd módszerrel

Kreatív kedd: ezt edd, és kreatívabb leszel

Nemcsak az agyunk tréningezésével és a stressz kioltásával lehet elérni a kreativitás csúcsát, mert a testünk-lelkünk-elménk egy nagyon szoros egységet alkotnak. Hiába vagyunk jók „fejben”, ha gond nyomasztja a szívünket, és ha betegségek mardossák a testünket. Az étkezésünkkel jócskán hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az elménk magas szinten működjön, ez gondolom számodra sem újdonság. De a nyugati orvoslás most éppen ellentmondásban van önmagával, hogy most akkor együnk-e búza alapú élelmiszereket, vagy ne együnk, együnk-e sok húst, vagy ne együnk, milyen gyümölcsöt együnk és mennyit… stb. Eközben a több ezer éves ajurvédikus tanok még mindig nem keveredtek ellentmondásba magukkal. Ezért hozzájuk fordulunk egy kis segítségért.

Fűszerek és élelmiszerek, amik növelik a kreativitást

Egyszerű és nagyszerű lista, hogy a testi egészség is hozzájáruljon a kreativitásod növeléséhez.

Arról a borzalmas tévhitről, hogy a súlyos vagy krónikus betegségek növelik a kreativitást, jövő kedden fogok írni!

Íme, a kreativitást növelő élelmiszerek, fűszerek, alapanyagok. Minél többől fogyasztasz minél többet, annál jobb lesz neked ;).

 • Kurkuma
 • Kardamom
 • Római kömény
 • Gyömbér
 • Menta
 • Koriander
 • Kókuszvaj
 • Ghí (tisztított vaj)
 • Kókusz
 • Fahéj
 • Sáfrány
 • Édesgyökér
 • Feketebors

Forrás: http://maharishiajurveda.hu/webshop/elelmiszerek és http://maharishiajurveda.hu/oldal/herbateak

Ezen hozzávalók egyike sem elérhetetlen már számodra, és egyike sem olyan különleges, hogy külön főzőtudományra lenne hozzá szükség. Nem kell elmenni Indiába ahhoz, hogy használni tudd a kurkumát, vagy a gyömbért, még a csirkepaprikást is fel lehet velük dobni (elhiheted nekem, kipróbáltam ;)).

De ha semmi más nem jut eszedbe, akkor legközelebb a tejbegrízt edd kakaó helyett egyszerűen fahéjjal, és láss csodát! Aztán legye nálad jegyzetfüzet, hogy le tudd jegyezni a világmegváltó ötleteidet!

Kreatív hetet kívánok,

Vidi Rita

 

Mit szoktál ezek közül használni?
Miket fogsz ezek közül használni a jövőben?

14 napos kreativitásfejlesztő online tanfolyam INGYEN>>
Szerintem kezdd el még ma 🙂

Előző

A teljes agyas kreativitás elérésének módja

Következő

Mi a fene az a központozás?

 1. Fürediné Kiefer Edit

  Nagyon jó, hogy holisztikusan elemezzük az embert,mert minden mindennel összefügg.A test a lélek színpada, a test és lélek egymásra hat. Agyunk csodálatos számítógép, de állítólag nem használjuk ki, mert a civil szférát alkalmazzuk inkább naponta, a jobb agyféltekét pedig, mely kreatív jellegű, azt hanyagoljuk.Az agyműködés jobb kihasználását segíti az agykontroll tudománya, de a meditáció is.Amikor alfa szinten vagyunk, a csendben, az ürességből kapunk új gondolatokat, megoldásokat kérdéseinkre.A jin-jang egyensúly is utal a harmóniára.Ha a természeti törvényeket követjük, akkor nagy esélyünk van a kreativitásra.Rita érdeme, hogy erre a fontos információra felhívja a figyelmünket, mert hajlamosak vagyunk a civil életbe belezuhanni, majd onnan nem látunk ki a kulcs lyukon.

 2. De jó! A változatos, ízes élet mindenképpen feldob és inspiráló. 🙂 A fahéj az egyik kedvencem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén