Kreatív írás képzések könnyed és szelíd módszerrel

Kreativitás fejlesztése képnézegetéssel – Játékos kreativitásfejlesztés

Gyűjtöttem néhány képet, amiket nézegetve biztosan fejlődni fog az agyad jobb féltekéje, és mivel a kreativitás lényegében kizárólag a jobb agyféltekére jellemző, ezért a kreativitásod is fejlődni fog általuk.

Csak nézd a képeket, és az a feladat, hogy addig nézd, míg azt nem látod, hogy a lányok és a macska a másik irányba forog, vagy épp csak ide-oda fordul egyet, az izgőmozgó körök és spirálok pedig szintén másképp mozognak-mozdulnak, mint ahogy azt az első percben látod.

Íme:
kreativitás fejlesztő játékok forgó lány
kreativitás fejlesztő játékok forgó macska
kreativitás fejlesztő játékok forgó Miku
kreativitás fejlesztő játékok optikai illúzió
kreativitás fejlesztő játékok optikai illúzió körrel
kreativitás fejlesztő játékok optikai illúzió spirál

Mi a titok?

A titok az, hogy az agyunk annyira rugalmas és sosem statikus, hogy még egy statikusan létrehozott képet is képes több féle módon értelmezni.
A macskás kép például grafikailag úgy néz ki, hogy először látom hátulról a macskát – ez az első rétege a képnek -, majd a következő az, hogy bal kéz felől bukkan ki a mancsa, és ezt további 34 réteg követi még. A rétegek az egyes fázisait jelentik az animációnak.

Az animáció  mindig ugyanabban a sorrendben fut le, az agyunk mégis képes úgy érzékelni, mintha fordítva történne, illetve mintha meg sem történne a teljes fordulat.

A titok az agyunkban van.
Az agyunk egy csoda, de hasonlatos az izmainkhoz. Ha nem használjuk, akkor elsatnyul, ellustul, leszokik a számára érdekes dolgok felfedezésétől, és – sajnos néha ezt is látni embereknél – kompletten leszokik a gondolkodásról. Jön az elbutulás, amit sokkal nehezebb visszafordítani, mint az agyat fejleszteni. Szóval, az agyfejlesztés azok számára is egy előremutató tevékenység, akik lusták ;). Mert 40 év múlva is használni akarod, ugye?

Használd az agyad írásra, add tovább a tudásodat, az élettapasztalatodat, írj kreatívan! Budapesten>>, Vidéken>>, írj Webszöveget>> vagy add Ajándékba a képzést>>

Előző

7+1 tipp, hogy legyen ihleted az íráshoz

Következő

Már annyi minden jót megírtak előttem, hogyan rúghatnék én labdába?

 1. Niki

  A macskás képen semmi mozgás nincs. A többi szuper. Az alsó 3 mozgási irányát is meg tudjuk változtatni, mint a csajokét?

  • vidirita

   lehet, hogy már túl sok a böngésződnek ennyi izgés-mozgás, azért nem működik a macskás :/
   Egyik mozgását sem tudod megváltoztatni, csak ÚGY LÁTOD, mintha megváltozna 🙂

 2. Judit

  Egy erősebb pislogás elég, hogy megforduljon a forgás. De ha folyamatosan nézem, nem változik. 🙂

 3. Ehrlich Ivánné

  Én sajnos még úgy sem látom, mintha megváltozna. Akkor most velem mi a helyzet a kreativitás területén a jobb agyféltekémet illetően? Én azért kreatív embernek tartom magam

 4. Nekem a három alak jobbra balra forog, a csíkosak illúziók, csak látszólag mozognak

 5. A balerinát nézve már kezdtem elkeseredni, hogy eltunyult az agyam. Az ma csak jobbra akar forogni nekem… De aztán a macska és a hosszú hajú lány után megnyugodtam, azokat tudom jobbra-balra forgatgatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén