A 2015 decemberében megjelent UNIVERZUM novelláskötet írói

A könyvet itt rendelheted meg: UNIVERZUM>>

Agota Sandory

Agota Sandory

Agota Sandorfy – Torontóban élő nyugalmazott kohásztechnikus, aki szerelőszalagon, majd targoncásként húzott le húsz évet a kanadai General Motors egyik (mára megszűnt, nyoma sincs) üzemében. Azóta hátizsákkal járja és fotózgatja a világot. Az egyik első Vidi Rita: Író születik tanfolyam óta foglalkozik írással és legújabban kínai ecsetfestéssel.

 

 

 

Balogh Krisztina

Balogh Krisztina

Balogh Krisztina – 2 gyermekes anyuka vagyok. Gyermekeim nagyon nyitottak a kreativitásra és kreatív gondolkodásra is, sokat tanulok tőlük szabadon szárnyalni, mert hagyom őket, és ha kell, új nézőpontokat és technikákat adok nekik, amivel tovább bontogathatják szárnyaikat az alkotói érdeklődésük és a hétköznapok különféle területein is. Hivatásom szerint pedagógus vagyok. Az életem viszont amióta az eszemet tudom, a művészetek, a kultúra és az alkotás körül forog. Rajzolok, festek, pasztellezek, illusztrációkat készítek. Amint beszélni tudtam, máris fantasztikus és érzelmes történeteket találtam ki, amint írni tudtam, le is jegyeztem és lerajzoltam ezeket a csodálatos kalandjaimat. Versek, dalok, novellák is születtek. Irodalmi pályázatokon is szerepeltek és még szinte gyermekként magánkiadású kötetekhez segítettek a szüleim hozzá. Sok év kihagyás után ismét könyvkiadásra készülök. A Kreatív Írás tréning új lendületbe hozott. Mottóm: ‘Az alkotás benned van, mint a fény!’ Új fantasy és sci-fi regényeimmel a szerzői blogomban ismerkedhettek, itt jegyzek az írás szépségeiről és buktatóiról is: http://sarkanyazurben.blogspot.hu

 

Bleháné Aradi Zsuzsa

Bleháné Aradi Zsuzsa

Bleháné Aradi Zsuzsa – Közgazdaként banki tanácsadó és könyvelő voltam, most nyugdíjasként is állandóan olvasó családanya vagyok. Soha nem múló kíváncsisággal tanulok, azt hiszem életem végéig. Az írás élvezetes felfedezés, önnön képességeink, határaink kitágítása. Mindenkit bíztatok, kezdjen hozzá, ha még eddig nem tette, és bízzon magában!  

 

 

 

Buschmann Éva

Buschmann Éva

Szeretném bemutatni Buschmann Évát 62 szóban: Már gyermekkorában riportokat, beszélgetéseket rögzített fekete magnójával. Mindenki orra alá dugta a masinát, s kérdéseket tett fel. Máskor meg szerelmi történetet talált ki. Le is írta, sőt rajzolt is hozzá. Folyamatosan az irodalom és az irományok érdekelték. Ez a mai napig így maradt, kiegészülve egy kis könyvszerkesztéssel. Ő egy olyan ember, aki igazán a szakmája szerelmese!

 

 

 

Dobos Márta

Dobos Márta

Dobos Márta – Novellákat írok főként. 2014. decemberében jelent meg első, Papírcsavar című novelláskötetem. Pár percnyi lelki feltöltődésnek szánom írásaimat a mindennapok taposómalmában. Gyerekkorom óta imádom a kutyákat  és ez kölcsönös. Izgatottan várom a Minerva Capitoliuma olvasóinak visszajelzését írásaimról. http://maisztorik.blogspot.hu/ és http://papircsavar.hu/

 

 

 

Engi Zsuzsanna

Engi Zsuzsanna

Engi Zsuzsanna vagyok. Álmodozó, mesemondó, történetíró, hagyományok őrzője. Mellette racionálisan gondolkodó építőmérnök; gyakorló édesanya; feleség, aki elveszítette a párját; nő, aki elhatározta, hogy talpra áll, maga szabja meg a határait és megtanulja újra élvezni az élet minden percét sérülékenyen, harcolva, teljes életet élve, mert „bátraké a boldogság” ötvenen túl is. Szóval, egy teljesen átlagos, hétköznapi, dolgozó nő gondolatait olvashatjátok.

 

 

 

Farkas Nóra

Farkas Nóra

Farkas Nóra – A paragrafusok világa mellett úgy éreztem, szükségem van olyan tevékenységekre is, ahol igazán önmagam lehetek. Olyasmit szerettem volna csinálni, ami annyira leköt, hogy közben nem is érzem az idő múlását, ami energiával tölt fel, és emellett az alkotás örömét adja. Így lettem önkéntes egy kórház gyermekosztályán, kezdtem el hobbi szinten kézműveskedni, és immár az írás terén is bontogatni szárnyaimat.

 

 

 

Kate Lynn

Kate Lynn

Kate Lynn: Anya, feleség, írónő, projektmenedzser. Realista és álmodozó. A valós, hétköznapi életben két lábbal áll a földön. Saját világában azonban szárnyal, varázsol. Írásain keresztül ámulhatsz, bolondozhatsz, sírhatsz, nevethetsz vele.

http://accordingtokatelynn.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/accordingtokatelynn?ref=hl

 

 

Hegyesi-Kovács Katalin

 

Hunka Zenta

Hunka Zenta

Hunka Zenta – Jelenleg logisztikai menedzser folyamatos ügyeletben egy 18 hónapos csoda mellett. Korábban a környezet védelmén fáradozott hivatásszerűen. Számos hobbija mellett 10 éves kora óta kíséri az írás. Legnagyobb bánata, hogy középiskolai kötelező fogalmazásait nem kaphatta meg. Minden más írását őrzi. Egy időben fűvel-fával megosztotta. Aztán csak a számítógépnek írt. Aztán egy ideig sehogy. A kreatív írás tréningen született újjá. Azóta néha ír és van, ami itt-ott olvasható is.

 

 

Ládi Zsuzsa

Ládi Zsuzsa

Ládi Zsuzsa író 1991-ben született Karcagon. A Debreceni Egyetem magyar alapszakán és finnugrisztika mesterszakán végzett. Eddig elsősorban saját blogján és a Minerva Capitoliumában publikálta írásait. Az írás mellett szívesen foglalkozik műfordítással is.

 

 

 

 

Lupán Ágnes

Lupán Ágnes

Lupán Ágnes nyelvtanár, író, feleség, anya. Amikor a világ, a család és a tanítványok hada elcsendesedik, végre van lehetősége meghallani, a képzeletében élő alakok mit üzennek, és azt papírra vetve életre kelnek történetei.

 

 

 

 

Molnár Kristóf

Molnár Kristóf

Molnár Kristóf már négy évesen író akart lenni. Első regényét 8 évesen kezdte, és 11 évesen fejezte be, amivel különdíjban részesült egy versenyen. A helyi újságban rovatot vezetett, amíg a teljes szerkesztőséget le nem cserélték, ő pedig tanulmányai alatt a novellák és regények helyett versekre koncentrált. Vegyes fogadtatásuk miatt végül felhagyott a rímekkel. Rendezői tapasztalatokat szerzett a helyi televíziónál, majd egy műszaki főiskolán folytatta tanulmányait. Érdeklődése a kísérleti zene felé fordult. Mielőtt megtalálta volna a siker, a veleszületett szívrendellenességek miatt, immáron sokadszorra, kórházba került. Új lendületet egy írói tréningen kapott az alkotáshoz, azóta folyamatosan egyre több helyen, weboldalon jelenik meg írása. Jelenleg saját blogján kívül rovatot vezet egy közösségi honlapon is. Stílusára legnagyobb befolyással Howard Philips Lovecraft és Ray Bradbury hatott, de sokat csiszolt rajta Thomas Mann, Robert Merle, a magyarok közül Nemere István és Tandori Dezső is. fb.com/molnar.kristof.alkot
molnarkristof.blog.hu
aztakeservit.com/passzus

 

Mudri Krisztina

Mudri Krisztina

Mudri Krisztina – pályaorientációs tanácsadó, írókezdemény, keresztanya, szerelmes nő

Mindig imádtam olvasni, édesanyám könyvtárosként dolgozott, így már gyerekként magamba szívtam a könyvek szeretetét, ezért első diplomámat én is könyvtár szakon szereztem. A tánc- és drámapedagógus képzés elvégzése után újra visszatértem a könyvekhez és elvégeztem a magyar szakot. Régen érett bennem az írás gondolata. Már középiskolában történtek próbálkozások irodalom tanárom jóvoltából, mivel mi nem szokványos módon tanultunk, az első két év alatt például írtunk novellát, confessionest, haikut. Mindig éreztem, hogy valami hiányzik az életemből, a végső lökést 2014 nyarán kaptam meg, mikor részt vettem Vidi Rita Kreatív Írás tréningjén. Azóta a saját blogomon és a közösség adta lehetőségek (Minerva Capitoliuma, közösségi novelláskötet) keretében írogatok novellákat.  A kötetbe írt novellámat az élet írta, hálás köszönet érte szívem férfijának.

 

Oláh Gyöngyi

Oláh Gyöngyi

Oláh Gyöngyi Leonida – Az Umathum Mediátor Iroda munkatársa, mediátor, ADCC coach. Párkapcsolati tanácsadói rovatával kéthetente jelentkezik a Meglepetés női lapban. Író, a RitArt Akadémia tréneri csapatának és alkotói közösségének aktív tagja. A Minerva Capitoliuma havonta megjelenő online magazin állandó szerzője. Végül, de elsősorban, két klassz fiatalember édesanyja. Na, és, persze; NŐ, NŐ, NŐ!

 

 

 

Parlagi Erika

Parlagi Erika

Parlagi Erikának hívnak és 35 évvel ezelőtt születtem egy Szilágy-megyei kisfaluban. Diplomám a Babes-Bolyai Tudományegyetem , illetve a Protestáns Teológia Intézet vonalán szereztem. Gyermekkorom óta szenvedélyesen kutattam Istent és a láthatatlan világokat. Vonzódtam a megmagyarázhatatlan jelenségek után és mindig a válaszok után kutattam .Írásaimban is ezekkel a kérdésekkel foglalkozom. Csodálom az Életet és hálás vagyok Istennek, hogy részese vagyok a Nagy Egésznek. Örülök , hogy pont olyan vagyok, amilyen. Jelenleg a csodálatos Mallorca szigetén élek, ahol Isten ezer kézzel szórta szét a szépséget. Boldog vagyok, hogy most pont innen szemlélem azt a csodát, amit életnek hívunk. A célom az, hogy írásommal bemutassak egy másfajta szemléletmódot az életről, hogy örömöt okozzak és megosszam a tapasztalataimat. Isten áldása legyen mindannyiunkon!

 

Patak Gyöngyvér

Patak Gyöngyvér

Patak Gyöngyvér tanár, blogger, a Kaposvárimami.hu családi információs portál főszerkesztője, 5 gyermek édesanyja. Írásai többek között a Büdös Kölkök www.budoskolkok.cafeblog.hu blogon olvashatók.

 

 

 

 

 

P. Sulyok Júlia

P. Sulyok Júlia

P. Sulyok Júlia – Kezdő író és mindenevő olvasó. Népművelő, hagyományőrző, nemezkészítő, a puszta, a természet szerelmese, minden művészeti ág iránt érdeklődő. Hatvan évesen is örökké nyüzsgő, szervező, közösség építő, folyamatosan tanuló, újrakezdő, szociálisan érzékeny, gyógyíthatatlan világmegváltó.

 

 

 

Nagy-Rakita Melinda

Nagy-Rakita Melinda

Nagy-Rakita Melinda -rame- Melinda már kora gyermekkorától kezdve elköteleződött az olvasás iránt, kis késéssel pedig az írást is felfedezte egy sikerült általános iskolai fogalmazás kapcsán. Azóta számtalan okból ír. Hivatalból, erős felindulásból – fájdalomból, örömből -, események kapcsán és időtöltésből, meg csak úgy. Legtöbb írása azonban eddig beteljesítve sorsát belehullott az évek süllyesztőjébe, mások az íróasztal fiókját terhelték mindaddig, míg a heveny nekibuzdulásból elkövetett selejtezés sorsára nem jutottak. Az utóbbi időben azonban egyre inkább megfogalmazódott benne az igény, hogy kilépjen a névtelenség homályából és írásait megossza másokkal is. Mivel első próbálkozásai nem találtak elutasításra, sőt némelyek a siker illatát is magukon hordozták, úgy döntött többet fog írni másoknak. http://ramekilitanda.blog.hu/

Szabó Aranka

Szabó Aranka

Szabó Aranka – Huszonéves álmodozó, aki hajlamos a saját kis világában élni az életét. Bár ez az apróság a mindennapi létet csöppet körülményessé teszi, nem adná fel semmi pénzért, mert rengeteg leckét kap általa. Például, hogy ne sétáljunk az utcán az eget bámulva, ha nem akarunk a semmiből előbukkanó kukának ütközni.

Sok dolog érdekli, sok dologba belekezd, sok dolgot abbahagy. Az egyetlen, ami állandónak mondható az írás és olvasás szeretete. Gyerekkora óta naplót ír és gyakran előfordul, hogy harmadik személyben beszél magáról.

 

 

Telfel Grácia

Telfel Grácia

Telfel Grácia: RitArt tréner, tanulásmódszertan tanár, tanítónő. Szenvedélyes hobbija a tanulás, tanítás, nevelés szóban és írásban egyaránt. Ehhez persze neki kell a legtöbbet tanulnia, ezért iratkozott be a jobb agyféltekés írói tanfolyamra Vidi Ritához, ahol rengeteg erőt és ihletet kapott. Azóta folyamatos alkotási lázban él, dramatizál, mesejátékot ír, és mindent írásba foglal, ami csak elé kerül az életben. Így készül el lassan a jobb agyféltekés tanulásmódszertan könyve is, és közben kisebb írások, esszék, novellák.

 

 

Schmidt Lívia

Schmidt Lívia

Schmidt Lívia – Mikula Tamásné – anya, feleség, dolgozó nő, végzettségem szerint pedig ruhaipari-technikus vagyok.  Aki lelkes kézműves. Mert gyermekkoromban megtanultam hímezni, később gobelinezni, majd a gyes alatt a horgolás tudományát is elsajátítottam.  Mostanában az alkotás az írás irányába is eléggé erőteljesen eltolódott.

 

 

 

Wekker Anita

Wekker Anita

Wekker Anita első könyves kreatív író, közgazdász-logisztikus. Elsősorban a krimi és a thriller stílusa áll közel hozzá; szívesen ír elgondolkodtató, szívszorító történeteket, míg máskor mesés környezetbe kalauzolja el az Olvasót.

 

 

 

 

Zentay László

Zentay László

Zentay László – gátőr, kulturális antropológus, favágó, autodidakta kertész, örök álmodozó – és író. A lavak történelem elkötelezett kutatója.

 

 

 

 

A könyvet itt rendelheted meg: UNIVERZUM>>