Kreatív írás képzések könnyed és szelíd módszerrel

Dicsőségfal

Az Író születik tréning résztvevőinek csodálatos eredményei írásos formában, úgy, mint blog, könyv, e-könyv, publikáció, sajtómegjelenés, pályázati siker:

Dobos Márta:
(tréner)

www.maisztorik.blogspot.hu,
a http://miakajamara.blogspot.hu/
és a  www.martasosak.blogspot.hu blogok.
Márta könyve: Papírcsavar www.papircsavar.hu

Léhner Zsuzsa:

http://www.susannalehner.com/hu/

és a könyvek: Provence-i rózsa http://bit.ly/H9fT2o

Aranypárducok ébredése>>

Az El Camino hóhéra>>

Teller Ágnes:

http://mesemagia.blogspot.hu/, a könyv: http://www.juszis.hu/

Gacov Katalin:

http://egypercesborzongasok.blogspot.hu/
http://irodalmijelen.hu/2014…/debut-gacov-katalin-irasai
http://kreativkonyvek.net/Hoditsd-meg-a-netet

Hegyesi-Kovács Katalin:
(tréner)

http://talentummobile.hu/ és e-könyv: http://talentummobile.hu/konyvek

Agota Sandorfy:

http://agota.cafeblog.hu/

Jancsó Katalin:
(tréner)

http://szeretetfolyo1.blogspot.hu/

Bátor-Hős Katalin

http://batorhoskatalin.hu/blog/

Miskei Anikó

http://www.lelekhangolo.com/

Köbli Szilvia
(tréner)

http://lelektukorkep.blogspot.hu/

Tiefnig Csilla

http://csillagszirom.blogspot.de/

Könyv – Téli pirkadat: http://kreativkonyvek.net/Teli-pirkadat

Sebestény Anikó

http://kakasver-es-viragszirom.blogspot.fr/

Könyv: Kakasvér és virágszirom: http://kakasveresviragszirom.wordpress.com/

Oláh Gyöngyi

http://www.elvejaro.blogspot.hu/

www.szerelematlasz.hu

Engi Zsuzsanna

http://csillagfoveny.blogspot.hu/

Flórián Judit

http://florianjudit.wordpress.com/

Bodó Tünde

http://starter-writer.blogspot.hu/

Adrienn von Toth

http://vegtelenvallomas.blogspot.ch/

Fülöp Marianna

http://ittirogatok.blogspot.hu/

Réka Green

http://zoldisegek.blogspot.sk/

Fedor Ilona

http://mesepalota.blogspot.hu/

Patakné Gyöngyvér

http://businessmami.cafeblog.hu/

Wekker Anita

http://anitawekker.eu

http://anitawekker.eu/konyv/

Kate Lynn

http://accordingtokatelynn.blogspot.hu/

Zilaji Krisztina

http://mindennapibolondsagaim.wordpress.com/

Harrach Orsolya

http://kalandozasokerrearra.blogspot.hu/

Nagy-Forrás Rita

http://nagyforrasrita.blogspot.hu/

Csépányi Marcsi

http://lelkesszavak.cafeblog.hu/

Buschmann Éva

http://busivica.blogspot.hu/

Bakonyi Boglár

http://ranunculus88.blogspot.hu/

Ládi Zsuzsa

http://dobozmelyi-tortenetek.blogspot.hu/

http://lukuvuosisuomessa.blogspot.fi/

Mudri Krisztina

http://krisztairasai.blogspot.hu

Szabó Ágnes

http://lelekmosas.blogspot.hu/

Balogh Krisztina

http://sarkanyazurben.blogspot.hu/

Hegedűsné Németh Viktória

http://nemethviki.blogspot.hu/

Bánkuti Zsuzsanna

http://anyaisziv.blogspot.hu/

Tóthné Erdei Gyöngyi

http://magyarorszagrajottem.hu/minik/

Fodor Judit

http://judyfrill.blogspot.hu/

Lovász Ilona

http://masvilagom.blogspot.hu/

Grunwald Hanna

http://csipet-fuszer.blog.hu/

Lajta Brigitta

http://elegneked.blogspot.hu/

Oláh Katalin

http://dosszie.blog.hu/

Lupán Ágnes

http://a-betuk-titokzatos-vilaga.webnode.hu/

Gyarmati Magdolna

http://irokis.hu/blog/

Kedves Annamária
https://kedvesap.wordpress.com/

Ez a lista folyamatosan bővül. A te neved mikor fog ide kikerülni? 😉

A következő tréningeket itt találod:

Budapesten: http://www.kreativiras.com/budapest/

 Vidéken: http://www.kreativiras.com/videk/

 1. Köszönöm szépen!

 2. Klára

  Örökzöld Nagyi tollából – Tükörben a világ Egerben
  mmebukk
  Egerben, a Mobilitási Hét zárókonferenciájának és a Tükörben a Világ kiállítás megnyitójának előestéjén izgatottan vártuk a Gömörszőlősről érkező kis kiállítás kiegészítő darabjait. Megérkezett, időben.
  Az érdeklődők már Felsőtárkányban szintén találkozhattak a tárlat miniatűr változatával. Eger városa, a Minorita Rend Szent Hedvig Kollégiuma a Dobó téren, méltó helyen fogadta, a Kaptárkő Egyesület pedig koordinálta a tárlatot. Az előzetes tréningen kőkemény szakmai kiképzést kaptunk a kiállítás megálmodóitól, Edittől és Orsitól és Iványi Marika is őrző szemekkel segítette munkánkat.
  A tárlatvezetők 20 év körüli fiatalok s én az örökzöld ökológus Nagyi – lelkesen készültünk és vártuk az érdeklődőket egy hónapon át. A látogatottság lankadatlan volt. Délelőtt, délután, hétfőtől szombatig, óvodástól főiskolásokig, nyugdíjasoktól, külföldi turistákig, várakozó, kíváncsiskodó násznéptől visszatérő gyerekekig, akik szüleiket hozták el, bemutatni élményeiket. Az időjárás is gyönyörű volt, s terjedt a jó híre a kiállításon látottaknak és hallottaknak.
  Mire van szüksége az emberiségnek?
  Hogyan találhatjuk meg a boldogságot akkor is, ha csak szükségleteinket elégítjük ki a mohó igényeink helyett?
  Mindezekre a kérdésekre igyekszik válaszolni a Tükörben a Világ kiállítás, művészi módon, az újrahasznosítás lehetőségeit folytonosan hirdetve, a fenntarthatóság felé vezető úton.
  A kiállítás szemléletformáló, hiánypótló s nagy öröm a pedagógusok őszinte érdeklődése, aktív bekapcsolódása az “Interaktív kalandtúrába”. Így miután a jelenlegi oktatási rendszer alkalmatlan a környezet és fejlődés összefüggéseinek integrált kezelésére, holisztikus szemlélettel nevelésre, a kiállításon tapasztaltak segítik a környezettudatos nevelést, segítik, az állandóan változó ismeretek rendszerezését, a rendszerszemlélet elmélyítését. Módunkban állt az ismeretek közvetítésére, kipróbálására a diákokkal, s a látottak kapcsolódást biztosítottak az ismert és ismeretlen élethelyzetek kezelésére. Ezt nagyon élvezte minden korosztály. Azok az események, melyek külön, külön, globálisan jelentéktelennek tűnnek, a VÁLASZTÁS szobában például, a patak, erdő, élőhely elcsúfítása, így a dezodoros palackok eldobálása, használata, CFC gázok kibocsátása: összeadódva az éghajlatváltozásra hatnak. PET palackok újrahasznosításáról meglepően kevés diák tud és még jobban meglepődnek a polár pulcsijuk eredetét illetően.
  A TUDÁS szobában környezeti vonatkozásban az ökológiai lábnyomok bemutatása, számítások- a karbon lábnyomunkkal fűszerezve, egyénileg és csoportosan információt nyújt arról, hogy egy ország lakossága mennyire terheli globálisan környezetét és ennek nagy része az energiafelhasználással függ össze. Minden mindennel összefügg.
  A TÚLÉLÉS szobában kiderült, igen kevesen hallottak a méltányos kereskedelem előnyeiről, mely többek között a gyermek-és családok kizsákmányolása ellen nyújt védelmet. Kiemelten a nők, az esőerdők ősi, természetszerető, őrző lakói és a kiskorú gyermekek védelmében. Tisztáztuk, természeti erőforrásokhoz való hozzáférés lehetőségeit biztosítani kell, és legyen fenntartható az az elképzelés, mely szerint “azok jövedelme nőjön, akik az erőforrások kíméletével dolgoznak”. S a magyar család helyi piacról összeállított kis, fonott kosárnyi élelmét összeállítva s a megtett km-eket elemezve, azt a futurisztikus álmot ültethetjük el, hogy elérjük, amikor “a tőkés helyben lesz érdekelt s a helyi erőforrásokat fenntarthatóan használjuk s helyi piacok elégítik ki az igényeket”.
  A 15-19 évesek és nevelőik a BIZTONSÁG, ALKOTÁS ÉS IDENTITÁS szobában felelevenedtek s izgatottan figyelték társaik és velük együtt “játszó” tanáraik válaszát a kis cetliken lapuló kérdésekre, táblákon elhangzó információkra. Időnként heves viták robbantak ki , amennyiben társaik nem voltak eléggé önkritikusak, valamint megható volt a szülők szeretetének beismerése azon kamaszoktól, akik lehet naponta vadul védik az igazukat ,most ellágyulva beszéltek a biztonságot adó , szerető szülői fészekről, nagyszülőkről, testvérekről, családról. Mindezt persze inspirálta Dara és társai életének bemutatása. S haladtunk felfedező utunk végső állomásaihoz, kiderült a PIHENÉS szobában, hogy át kell gondolnunk napirendünket, olvasásra kevés, tévézésre sok időt fordítanak a felnőttek és a 10-14! éves korosztály, 14-19 évesek zenét hallgatnak és hajtanak, tanulnak, tanulnak s közben elfelejtenek felnézni a csillagos égre, beleszippantani a kakukkfüves rét andalító illatába…
  Az ÁLOM és SZERETET szobában kiderítettük csak akkor valósul meg álmunk, ha hajlandóak vagyunk tenni értük. Mindennek, a boldogságnak a mozgatórugója a szeretet és a család, a gyermekek, unokáink, a dédik, bizony ebben egyetértettünk nemre, korra való tekintet nélkül. A színes párnák nemcsak a végső következtetéseket és összefoglaló gondolatokat, nagy jövőbeni elhatározásokat, környezettudatos életmód alapjainak a betartását sugallták és mindezt segítették, a “Szeretetfára” írt a bölcseletekként, de kreativitásra ösztönözték a jelenlévőket.

  A Tükörben a Világ kiállítás megalapozottá tette azt a sokat hallott, de eddig nem egészen jól értelmezett üzenetet, hogy jelenlegi életvitelünk fenntarthatatlan. Ki-ki meghatározhatja, min is kell sürgősen változtatnia életében (gyakran elfelejtjük:)). Ami megfogalmazódott a résztvevőkben: szükségleteinket elégítsük ki, ne a túlzó igényeinket, a vízfogyasztás csökkentése, szelektív hulladékgyűjtés felelőssége, tétje, helyi termékek vásárlása, több időtöltés a szabadban, hegyekben, folyók partján, a családdal. “Mohó sapiens ” helyett legyünk újra Homo sapiens! Álmodozás helyett lépjünk álmainkért, alternatív megoldások az energiatakarékosság, éghajlatváltozás megelőzése ügyében, is.

  Aki a kiállításon részt vett akár önállóan, akár vezetésünkkel kapott egy batyut, ami értékekkel megtöltött és felejthetetlen élmény.

  Jónak lenni, jobbá tenni! A kiállítás üzenete eljutott Eger lakosaihoz.

  Legyen minden fenntartható!

  Dr Danka Klára
  Örökzöld Nagyi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén